PILDID Maailma suurimaid puslesid kokku panev daam: see hoiab mõistuse teravana

Kodu.postimees.ee
Copy
Anne Tempest
Anne Tempest Foto: Mercury Press/Anne Tempest/Mercury Press & Med/Scanpix

Austraalias elav Anne Tempest on juba väikese tüdrukuna armastanud puslesid kokku panna. Nüüd veedab 64 aasta vanune daam suurema osa oma vabast ajast kodus hiigelsuuri puslesid kokku pannes.

Naise viimaseks suureks saavutuseks oli hiigelsuure 33 600 tükist koosneva pusle kokku panemine, kirjutab thesenior.com.au. Annel kulus selleks aega kolm ja pool aastat. Meistriteos sai ettevaatlikult paneelidele asetatud ja kokku liimitud. Nüüd kaunistab mammutpusle Austraalia pealinna Canberra loomaaeda.

Anne Tempest oma meistriteose ees.
Anne Tempest oma meistriteose ees. Foto: Mercury Press/Anne Tempest/Mercury Press & Med/Scanpix

Anne on kokku pannud ka natukene tagasihoidlikuma 24 000 tükist koosneva pusle, mis ripub nüüd Corryongi linnas oleva haigla seinal.

«See hobi on väga rahustav, kui midagi lõpuks valmis saab, siis tunnen ikka uhkust küll. Samas hoiab see ka mõistuse teravana,» selgitab Anne, miks ta sellise hobiga tegeleb. Anne töökohaks on elutuba, mis on tema hobi jaoks ümber korraldatud. «Mina istun kamina läheda ja abikaasa istub natuke eemal tugitoolis ja vaatab telerit. Kui sealt juhuslikult midagi huvitavat tuleb, siis lähen talle seltsi,» kirjeldab Anne kodust elukorraldust.

Anne Tempest 24 000 tükist koosneval puslel.
Anne Tempest 24 000 tükist koosneval puslel. Foto: Mercury Press/Anne Tempest/Mercury Press & Med/Scanpix

Anne sõnul on tal mehega vedanud. Tegemist on üpris kalli hobiga, kuid Anne mees on alati oma naist toetanud. Naisel ei ole kindlat strateegiat, kuidas puslet kokku panna – kõik selgub töö käigus. Kuid enamasti paneb ta pusle kokku osadena, mis asetsevad paneelidel. Sedasi ei aja ta midagi sassi ega lõhu ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles