EPIDEMIOLOOG ⟩ 5 asja, mida paljud ikka veel puhastada unustavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Epidemioloog Melissa Hawkens jagab ülevaadet viiest esemest, mida tihtipeale puhastada unustame.

Paljude pindade desinfitseerimiseks piisab Hawkensi sõnul ka seebist ja veest, kuid võimalusel soovitab ta siiski spetsiaalseid desinfitseerimisvahendeid kasutada.

Prillid, päikeseprillid

Prillide desinfitseerimiseks on kõige lihtsam ja tõhusam viis kasutada leiget vett ja õrna nõudepesuvahendit. Enne puhastamist loputa prillid ning masseeri nõudepesuvahendiga mõlemat prilliklaasi. Loputa ja kuivata mikrokiudlapiga, kuna majapidamispaber võib klaaspinda kriimustada.

Võtmed

Võtmete puhastamiseks läheb Hawkensi sõnul samamoodi kausitäit vett ja nõudepesuvahendit vaja. Võtmekimp tuleb esmalt mõneks minutiks sooja vee sisse likku jätta ning seejärel aastatega kogunenud mustus mõne väiksema harjaga maha nühkida.

Pangakaart

Pangakaardi ning kõikvõimalike muude tihedalt kasutatavate kaartide puhul piisab, kui need hoolikalt mõne desinfitseeriva niiske lapiga üle käia.

Rahakotid, käekotid

Rahakoti ja käekottide puhastamiseks soovitab Hawkens segada kokku kuuma vee ja nõudepesuvahendi lahuse. Seejärel tuleb mikrofiibrist lapp valminud segusse kasta ning sellega kottide pinnad üle käia.

Autorool

Kui oled sagedane autosõitja, piisab rooli puhastamiseks sellest, kui tõmbad selle peale igat kasutuskorda üle antibakteriaalse salvräti või puhastusvahendiga, vahendab apartmenttherapy.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles