Õnneloosiga maja võitnud naine: mul läks meelest, et pileti ostsin!

Kodu.postimees.ee
Copy
Väiksemale pinnale kolida sooviv pere müüs maja õnnemänguga maha.
Väiksemale pinnale kolida sooviv pere müüs maja õnnemänguga maha. Foto: Adam Hughes / SWNS/Adam Hughes / SWNS / Scanpix

Ühendkuningriigis korraldati väga omapärane õnnemäng. Nimelt oli loosis uhke mõis ning õnnemängus osalemiseks pidi kõigest kahe naela (2,26 euro) eest pileti ostma.

Õnnemängu auhinnaks oleva maja väärtuseks on hinnatud 650 000 naela (733 000 eurot), kirjutab mirror.co.uk. Omapärase loosi korraldasid maja endised omanikud Nigel ja Jane Chaloner. 

Nigel ja Jane on kasvatanud üles nii oma lapsed kui ka 22 kasulast. Kuid hiiglaslik maja oli paari jaoks liiga suureks jäänud. Selle asemel, et maja lihtsalt maha müüa, otsustati korraldada õnnemäng. Grafton Farmi nimelise kinnistu võitmiseks pidid osalejad ostma kahe naela eest lotopileti. Omanikud annetasid kümme protsenti piletitulust kohalikule hooldekodule. Huvi õnnemängu vastu oli niivõrd suur, et kokku õnnestus paaril hooldekodule annetada lausa 120 000 naela (135 000 eurot).

Õnnemängu auhinnaks olnud maja.
Õnnemängu auhinnaks olnud maja. Foto: Adam Hughes / SWNS/Adam Hughes / SWNS / Scanpix

Grafton Farmi võitjaks osutus Alison Bellamy, kes sai võidust teada telefoni teel. «Ma mõtlesin, et see oli nali – ma olin sõnatu! Ausalt öeldes ei olnud mul isegi meeles, et loosipileti ostsin,» kirjeldab Alison oma esimesi reaktsioone.

Kinnistu endised omanikud on õnnemängu eduka toimumise üle ainult õnnelikud. «See on Alisoni jaoks kindlasti elumuutev võit. Loosi käigus saime aidata paljusid abivajajaid,» räägib Jane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles