5 koristusvahendit, mis tuleks suure kaarega prügikasti visata

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kodu puhtana hoidmiseks on enamik meist kraanikausi alla kappi lugematul hulgal erinevaid koristusvahendeid kokku ostnud. Kuid teatud aja möödudes on neist asjadest rohkem kahju kui kasu.

Vesinikperoksiid

Vesinikperoksiidi kasutatakse enamasti kas haavade puhastamiseks või pindade desinfitseerimiseks, kirjutab apartmenttherapy.com. Kuid enamasti hoiustatakse seda kemikaali valesti, mille tõttu kaotab vesinikperoksiid oma antibakteriaalsed omadused. Seda kemikaali ei tohi kindlasti hoida päikese käes, samuti ei sobi vesinikperoksiidile kõrged temperatuurid. Hoia seda kemikaali pimedas ja jahedas kohas. Kuus kuud peale pudeli avamist tuleb vesinikperoksiidiga hüvasti jätta, kuna selle toime on kadunud.

Desinfitseerivad lapid ja pihustid

Enamik desinfitseerivaid lappe ja pihusteid püsivad kasutuskõlblikuna kuni kaks aastat. Kui tunned, et nende puhastusvahendite lõhn on muutunud nõrgaks, viitab see säilivusaja lõppemisele. Desinfitseeriv piiritus on sel juhul lahusest lihtsalt ära aurustunud.

Tolmuhari

Tolmuhari ei ole suuremasi koristusvahend, kuna keerutab tolmu lihtsalt ringi. Pindadelt tolmu eemaldamiseks tuleb see sealt niiske lapiga eemaldada. Samuti on tolmuhari suurepärane keskkond tolmulestade paljunemiseks.

Päevinäinud tolmuimeja

Vanad tolmuimejad on seest paksult tolmu täis. Tolmuimejate võimsus väheneb iga aastaga, seega ei ole vana tolmuimeja kuigi hea riist, millega tolmu üles korjata. Korrektne hooldamine võib küll masina eluiga pikendada, kuid iga asja eluaeg saab ükskord otsa. Tolmuimeja tuleks uue vastu välja vahetada vähemalt kord iga kümne aasta tagant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles