5 kummalist koristusnippi, mis tegelikult töötavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kodu korras hoidmiseks on välja mõeldud lugematul hulgal erinevaid nippe. Siin on viis kummalist koristusnippi, mille abil kodu korda saada.

Puidu kriimud

Naturaalsest puidust mööbli kulumine on paratamatu, kirjutab rd.com. Kriimudest lahtisaamine ei ole õnneks kaelamurdev ülesanne. Kõik, mis sul selleks vaja läheb on kreeka pähkel. Hõõru pähkliga kriimu ning sealt eralduvad õlid ja tahked osakesed katavad kriimu ilusti ära.

Tuhm roostevaba teras

Roostevabast terasest köögiriistadele saab gaseeritud veega uue sära anda. Aseta köögiriistad kaussi ning kalla neile peale gaseeritud vett. Paari tunni möödudes säravad köögiriistad nagu uued. 

Tugevalt määrdunud grillrest

Grillresti külge kõrbenud toidust lahtisaamiseks ei ole vaja tunde metallharjaga selle kallal maadelda. Kõige lihtsam viis, kuidas mustusest lahti saada, on asetada grillrest ööseks murule. Varahommikune kaste ja murult eralduvad ensüümid teevad kõrbenud mustusele üks-null.

Nahktoodete poleerimine

Nahast riiete, mööbli ja aksessuaaride uuesti särama löömiseks saab kangete kemikaalide asemel sama edukalt kasutada ka piima. Märga pehme lapp piimas ja hõõru sellega hellalt poleeritavat nahkpinda. Mõnekümne sekundi möödudes näeb nahk välja nagu uus.

Veejäljed dušikabiinis

Kare vesi jätab dušikabiini seintele endast järgi üsna koledad plekid. Veeplekkide mahanühkimine on tükk tööd ja nõuab tugevat triitsepsit. Targem oleks hoopis takistada nende plekkide tekkimist. Selleks hõõru lapiga dušikabiini seinu oliiviõliga. Kuna õli ja vesi omavahel ei segune, takistab see veel kabiini seinale sattumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles