PILDID ⟩ Majaostu unistusest loobunud naine kolis kilekupli alla elama

Kodu.postimees.ee
Copy
Majaostust loobunud naine kolis kupli alla.
Majaostust loobunud naine kolis kupli alla. Foto: Mercury Press & Media Ltd./Mercury Press & Media Ltd./Scanpix

Kaubandustöötaja Sarah K Brown on viimased üheksa kuud elanud geomeetrilises kilekuplis.

Ameerika Ühendriikides Maine osariigis elav Sarah tahtis hirmsasti vanematekodust välja kolida. Kahjuks ei olnud naisel maja ostmiseks piisavalt vahendeid. Sarah otsustas probleemile läheneda teise külje alt ning ostis endale tükikese maad, millele maja ise püsti panna, kirjutab dailymail.co.uk.

Kuppelkodu.
Kuppelkodu. Foto: Mercury Press & Media Ltd./Mercury Press & Media Ltd./Scanpix

Õnnetuseks ei olnud Sarah'l ka selle jaoks piisavalt ressurssi. Tuli leida alternatiiv. Ühel õhtul Facebookis aega surnuks lüües sattus naine huvitava müügikuulutuse peale. Sotsiaalmeediaplatvormil müüdi geomeetrilist kilekuplit. Mõeldud-tehtud. Sarah ostis kupli ära. 

Kuppelmaja köök.
Kuppelmaja köök. Foto: Mercury Press & Media Ltd./Mercury Press & Media Ltd./Scanpix

Pere ja kirikukoguduse abiga ehitati kolme kuu jooksul valmis platvorm, millele kuppel püsti pandi. «See oli kõigi jaoks suur pingutus. Ma tänan jumalat, et ta juhatas mind õigele teele,» räägib Sarah. Naise sõnul läks kogu ettevõtmine maksma kõigest kaks kuni neli tuhat dollarit ehk 1,8-3,6 tuhat eurot.

Soojaallikana kasutab Sarah väikest pliiti.
Soojaallikana kasutab Sarah väikest pliiti. Foto: Mercury Press & Media Ltd./Mercury Press & Media Ltd./Scanpix

«See on vapustav! Mul on päris oma kodu. Ma tahan näidata inimestele, et kodu omamiseks on ka teisi võimalusi,» räägib Sarah.

Kilekuplis elamine ei ole meelakkumine. Esimene talv oli naise sõnul raske, kuna kuppel ei pidanud hästi sooja. Lisaks puudub naise kodus elekter, kuid Sarah loodab sel aastal päikesepaneelid püsti panna.

Kuppelmaja.
Kuppelmaja. Foto: Mercury Press & Media Ltd./Mercury Press & Media Ltd./Scanpix

Raskustele vaatamata ei vahetaks Sarah kuplis elamist millegi vastu. Naise unistuseks on jätta oma igapäevatööga hüvasti ja hakata elatist teenima haruldaste kanatõugude aretamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles