Ekspert selgitab: milline on suurim üürikorteritega seotud probleem korteriühistutes?

Kodu.postimees.ee
Copy
Lühiajalised üürikorterid tekitavad korteriühistutes probleeme.
Lühiajalised üürikorterid tekitavad korteriühistutes probleeme. Foto: Shutterstock

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liikme Urmas Mardi sõnul pöördub liidu poole järjest enam korteriühistuid, kes pole rahul lühiajaliste üürikorteritega, mida erinevate välis- ja kodumaiste portaalide vahendusel klientidele päevakaupa välja üüritakse. 

«Probleeme tekitabki just lühiajaline üürimine, kus kliendid sageli vahetuvad, mitte pikaajalised kohusetundlikud üürnikud. Seetõttu oleme seisukohal, et lühiajalise üürimise puhul tuleks kaaluda mõistlike reeglite seadmist. Milline peaks olema õiglane regulatsioon, tuleb väga täpselt analüüsida, seega keelud ja käsud peavad olema proportsionaalsed,» selgitas Mardi.

Enim teevad taolistes majades, kus lühiajalise üürimisega tegeldakse, korteriühistutele muret majas liikuvad ja pidevalt vahetuvad öömajalised. Võõrad jõlguvad trepikodades ja teevad lärmi, see ei meeldi majaelanikele.

Polevat harvad ka juhud, kus korteriomanike ühisvara lausa kannatada saab – nii näiteks lõi hilisööl majutuskohta saabunud öömajaline võtit leidmata välisukse klaasi lihtsalt puruks. «Arusaadav, kui teised majaelanikud ei soovi sel moel tekitatud kahjusid kinni maksta,» nentis Mardi.

Ka võib tema hinnangul mõjutada lühiajaliselt väljaüüritavate korterite olemasolu majas teiste kinnisvaraomanike kodu väärtust kinnisvaraturul. Olen arvamusel, et majas elavate teiste korteriomanike kinnisvara väärtus väheneb, kui maja on justkui läbikäiguhoov, pidevalt vahetuvaid võõraid täis,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles