Väikelinna tabanud maalihe neelas suure osa tänavast (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Eastchurchi küla tabanud maalihe.
Eastchurchi küla tabanud maalihe. Foto: RLH Media / SWNS.COM/RLH Media / SWNS.COM / Scanpix

Ühendkuningriigis Kenti krahvkonnas Eastchurchi külas toimus 31. mail maalihe, mille käigus vajus suur osa kaljuäärsest Surf Crescenti tänavast merre.

Mereäärsel tänaval asuva kahekümne hoone elanikud on evakueeritud, kirjutab dailymail.co.uk. Maalihke tagajärjel on mitmed elumajad ohtlikult kaljuservale rippuma jäänud. Ametivõimude hinnangul on tupiktänaval asuvad majad liiga ohtlikud, et inimesi neisse tagasi lubada.

Ühe pangal rippuva maja elaniku Emma Tulletti sõnul on ta maalihke tagajärjel kaotanud kõik. Viie lapse ema ostis maja 2018. aasta suvel 195 tuhande naela, ehk 217 tuhande euro eest. «Mu süda on murtud, me kaotasime kõik. See oli minu unistustekodu,» räägib Tullett.

Eastchurchi küla tabanud maalihe.
Eastchurchi küla tabanud maalihe. Foto: RLH Media / SWNS.COM/RLH Media / SWNS.COM / Scanpix

Pehme kaljuserv on kohalikele pikalt muret tekitanud. Kohaliku kogukonna üks eestvedajaid Malcol Newell on aastaid omavalituse ja riigiga panga kindlustamise osas vägikaigast vedanud. Kuna tegemist on loodukaitse all oleva alaga, ei ole Newelli sõnul riik huvitatud looduslikku protsessi sekkuma. «Kui olukorraga oleks varem tegeletud, siis ei oleks seda juhtunud,» räägib Newell.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles