VIDEO ⟩ Täpselt nii lihtne ongi arbuus tükkideks lõigata

Kodu.postimees.ee
Copy
Arbuus.
Arbuus. Foto: Shutterstock

Puuviljade koorimiseks ja lõikumiseks on välja mõeldud lugematul hulgal erinevaid nippe. Ka mahlase arbuusi kiireks ja mugavaks lõikumiseks on olemas lihtne nipp, millega igaüks hakkama saab.

Arbuusi on võrdlemisi ebamugav suupärasteks tükkideks lõigata, kirjutab metro.co.uk. Kõrvitsaliste sugukonda kuuluv vili on raske ning seda katab kõva koor, mis teeb selle tükeldamise keeruliseks.  

Õnneks on Redditisse üles laetud video, kus õpetatakse, kuidas vähese vaevaga arbuus lõigatud saab. Kõik, mis sul selleks vaja läheb on hambaniit ja kööginuga. Lõika arbuus pikkupidi pooleks ning siis veel omakorda pooleks, nii et sulle jääks pihku veerand arbuusist.

Seejärel haara kätte hambaniit ja tükelda arbuus ülevalt alla liikudes võrdseteks sektsioonideks. Ära suru hambaniiti läbi koore! Lõpetuseks lõika viljaliha koore küljest lahti. Selleks libista hambaniiti mööda koore sisekülge. Nüüd on arbuusitükid koore küljest lahti ning need saab mugavalt näppudega kätte. Sama trikk toimib ka kööginoaga, kuid siis tuleb olla ettevaatlik, et mitte läbi koore lõigata. 

An easy way to slice watermelon- just be sure the floss isn’t minty! from r/lifehacks
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles