Viis suvist aiasaadust, mis kustutavad janu ning on tervisele kasulikud

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Palav suveilm tähendab ainult üht – higi. Tihti ununeb meil piisavas koguses vedelikke tarbida, kuid õnneks saab veevajadust rahuldada ka maitsvaid puu- ja köögivilju süües. Siin on viis suvist aiasaadust, mis kustutavad janu ning on tervisele kasulikud.

Arbuus

Magus ja mahlane arbuus on palaval päeval ideaalseks suvemaiuseks, kirjutab thehealthy.com. Kõrvitsaliste sugukonda kuuluva taime vili koosneb 92 protsendi ulatuses veest. Seega on tegemist värskendava vahepalaga. Viljalihast leiab nii C-vitamiini kui ka kasulikke aminohappeid.

Maasikad

Roosõieliste sugukonda kuuluva taime vili koosneb 90 protsendi ulatuses veest, mis teeb sellest suurepärase suupiste palaval suvepäeval. Lisaks leidub maasikas palju tervisele kasulikke aineid, nagu näiteks C-vitamiin ja mangaan.

Kurk

Iga kevadise salati koostisosaks olev kurk koosneb kuni 96 protsendi ulatuses veest. Ajalooliselt ongi seda taime just kõrge veesisalduse pärast kasvatatud. Võta meie esiisadest šnitti ning kustuta janu kurki nosides.

Tomat

Maavitsa perekonda kuuluva tomatitaime vili koosneb 95 protsendi ulatuses veest. Tomat on pea iga suvise salati koostisosaks. Maitsev vili kustutab janu ja annab kehale vajalikke vitamiine ja mikroelemente.

Seller

Tervislikel suupistevaagnatel leiduv seller koosneb 95 protsendi ulatuses veest. Tugeva maitsega sarikaliste sugukonda kuuluv rohttaim on täis kõikvõimalikke kasulikke aineid, nagu näiteks magneesium ja kaalium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles