7 orgaanilist toitu, mille peale toitumisnõustajad raha ei kulutaks

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Orgaaniline toit on aastast aastasse üha populaarsemaks saanud. Seda tiitlit kandvate toodete eest tuleb aga üpris krõbe summa välja käia. Toitumisnõustajate meelest ei tasu aga alati orgaanilise toote kasuks otsustada.

Ananass

Troopilist ananassi katab paks nahk, millest tervisele kahjulikud mürkained läbi ei tungi, thehealthy.com. Selle lihtsa detaili pärast ei ole mõtet hirmkalli raha eest orgaanilist ananassi osta.

Oliiviõli

Oliiviõli valikul eelista orgaanilise õli asemel hoopis külmpressitud õli. Külmpressitud õli ei ole keemiliselt töödeldud, mille tõttu on see täis kasulikke toitaineid, vitamiine ja rasvu.

Banaanid

Banaane kasvatatakse industriaalsel tasemel. Pole mingi saladus, et banaanikobaraid pihustatakse erinevate taimekaitsevahenditega, mis putukad eemal hoiab. Kuid õnneks katab banaani viljaliha paks koor, millest need kemikaalid läbi ei imbu.

Kala

Loodusest püütud kala orgaaniliseks tembeldada on alatu müügitrikk. Planeedi mered ja ookeanid on täis mürgiseid kemikaale nagu näiteks raskemetallid, mis paratamatult satuvad kaladesse ja otsapidi meie toidulauale.

Melonid ja arbuusid

Meloneid ja arbuuse katab paks koor, millest pisikesed kahjurid naljalt läbi ei näri. Selle tõttu ei ole nende kasvatamisel vaja mürgiseid taimekaitsevahendeid kasutada. Juhul kui neid siiski kasutatakse, siis läbi koore see ei imbu.

Tsitrused

Ka neil puuviljadel on piisavalt paks nahk, millest kahjurid läbi ei näri. Nende puuviljade kasvatamisel kasutatakse minimaalselt mürgiseid putukamürke, mis läbi koore ei imbu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles