GALERII ⟩ Asukoht paigas: IKEA kaupluse valmimisse on kaasatud terve küla (2)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy

IKEA poe ehituse algust ja lõppu pole võimalik täpselt ennustada, sest see sõltub paljudest asjaoludest. Praegu käib töö selle nimel, et Rae vallas Kurna külas Põlluvälja kinnistul saaks avada IKEA poe hiljemalt aastal 2022. 

Praegu ollakse detailplaneeringu koostamise faasis. IKEA meeskonnale ja Rae vallale lisaks on protsessi kaasatud Kurna küla kogukond, keda see suurprojekt otseselt puudutab. Lisaks kaunile suurele rohealale saab külarahvas lõpuks 30 aastat oodatud bussiliikluse ning mitu kergliiklusteed. 

«Kurna küla kogukond on IKEA projekti suhtes väga positiivselt meelestatud. Oleme läbirääkimistes, et leida IKEA ja vallaga kõiki osapooli rahuldav tulemus. Kuna krundile pole logistika- ja laohooned lubatud, siis on IKEA tulek meie külla parim lahendus,» rääkis Kurna külavanem Aivar Aasamäe, kes lisas, et küla esitab peagi kirjalikult ka oma ettepanekud, mis detailplaneeringu lisana kajastuvad. 

Rae vallavanem Madis Sarik nõustub, et Rootsi lipulaeva tulek muudab kahtlemata nii valla ootusi kui ka vajadusi. IKEA projekt on tema meelest oluline mitte ainult Rae vallale, vaid ka ülejäänud Eestile.

«Meie ülesanne on kõike sellega kaasnevat positiivselt ennetada ja õigel hetkel külastajateks valmis olla ning parimat elamust pakkuda. Loomulikult on meie soov, et kõik IKEA külastajad saaksid osa ka Rae valla vaatamisväärsustest ja meie valla teistest teenustest,» lisas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles