Sisekujundaja: seda tuba ei tohiks valgeks värvida

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Seinte valgeks võõpamine on pea igas toas kindlapeale minek. Kuid sisekujundaja Kate Watson-Smythi sõnul on pea igas kodus üks tuba, mida ei tohiks kunagi valgeks värvida. 

Enamikele meist meeldib elada valgusküllases kodus. Kuid alati on elamises üks tuba, kus päevavalgusega priisata ei ole. Meeleheitlikult sellise toa valgeks võõpamine ei ole aga Kate'i sõnul hea idee ning teeb rohkem kahju kui kasu. 

Väljaandele Ideal Home antud intervjuus räägib Kate, et väikestes pimedates ruumides nagu näiteks koridor, ei tohiks kunagi seinu valgeks värvida. «Kui sinu kodus on väike pime ruum, siis on sul kindlasti kiusatus pista pintsel värvipotsikusse ning sein valgeks värvida. Ära tee seda! Valge värv on ilus ainult loodusliku valguse käes. Pimedas ruumis näevad valged seinad välja räpased ja hallikad,» õpetab ta.

Kate soovitab esmalt pime ruum kriitilise pilguga üle vaadata. Milleks sa seda ruumi kasutad? Juhul kui tegemist on toaga, mis leiab kasutust enamasti õhtutundidel, soovitab sisekujundaja seinad üle värvida rikkaliku tumeda värviga. See annab toale luksusliku ja elegantse välimuse. 

Teisalt, kui tegemist on ruumiga, mida sa kasutad päevasel ajal, soovitab ekspert seinad heledat tooni värvida, näiteks helesinine või kollane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles