Kinnisvaraekspert: sellist tagasilööki kinnisvaraturul nagu kümmekond aastat tagasi, kindlasti ei tule

Kodu.postimees.ee
Copy
Pärnaõue uusarendus.
Pärnaõue uusarendus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tänavusel kevadsuvel on kasvanud kinnisvarahuviliste osakaal ning huvi kinnisvara vastu ei ole langenud. Vahepealne suur huvi maakodude ja suvilate vastu on rahunenud ja korteriturg on taas elavnenud.

Vaatamata keerulisele kinnisvaraturu olukorrale, on kinnisvaraportaalide City24.ee ja KV.ee külastatavus kasvanud. Näiteks kogus City24.ee portaal maikuus 688 000 külastust ja 429 000 unikaalset kasutajat ning saidil viibiti keskmiselt üle 11 minuti.

«Kui tehingute arv on kukkunud, siis kõrge külastatavus on hea märk sellest, et huvi kodu soetamise vastu ei ole koroonakriisis raugenud. Seda tõestab ka fakt, et tänaseks on kinnisvaratehingute arv hakanud tasapisi kasvama,» ütles kinnisvaraportaali City24.ee juhataja Karin Noppel-Kokerov.

Noppel-Kokerovi sõnul tunti eriolukorra ajal tavapärasest rohkem huvi maakodude ja suvilate vastu, kuid piirangute leevenedes see huvi kadus. Nüüd on koduotsijate huvi suunatud taas korterite vastu.

Kinnisvaraportaali KV.ee andmetel tunti kõige rohkem huvi Tallinnas asuvate müügi- ja üürikuulutuste vastu. Näiteks oli portaalil maikuus nädalas julgelt üle 300 000 külastaja. Võrreldes veebruari või märtsiga, on näha kindlat huviliste kasvu.

Kaamos Kinnisvara arenduse projektijuht Anne-Ly Lindmäe lisas, et ka nemad on täheldanud päringute arvu kasvu. «Kui märtsis ja aprillis paljud tehingud peatusid ning inimesed olid äraootaval seisukohal, siis tänaseks on inimeste huvi kindlasti kasvanud,» räägib ta.

Lindmäe lisas, et huvi tuntakse nii kesklinna kui äärelinna korterite vastu. «Kõige enam hinnatakse terviklikke lahendusi: läbimõeldud planeeringuga kortereid, kus oleks palju valgust ja avarust ning mille ümbruskond oleks terviklik,» lisas Lindmäe.

Lindmäe sõnul on ostjad palju huvi tundnud ka hinna vastu. Märtsis ja aprillis valitses majandusolukorra ümber palju teadmatust, mis tegi koduostjad ettevaatlikuks. Praegune olukord on aga optimistlikum ja koduostus nähakse jätkuvalt pikaajalist investeeringut.

Sama on täheldanud ka City24.ee juhataja. «Kuigi korteritehingute arv kevadkuudel võrreldes eelmise aastaga langes, on hinnad suuremates linnades püsinud üllatavalt stabiilsed ja sellist tagasilööki kinnisvaraturul nagu kümmekond aastat tagasi, kindlasti ei tule,» lausus Noppel-Kokerov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles