Tark ei torma: 3 asja, mis enne taimede aeda istutamist selgeks teha

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Pole midagi paremat kui suvekuudel rohelusse mattunud koduaias mõnusalt aega veeta. Värvikirevad ja elujõulised taimed täidavad hinge rõõmu ja rahuga. Kuid enne taimede ostmist tuleb end aia iseärasustega kurssi viia.

Jälgi päikese liikumist

Enne kui hakkad taimi oma aeda istutama, peab sul olema väga hea arusaam sellest, kuidas päike sinu aias liigub, kirjutab marthastewart.com. Igal taimel on erinevad nõudmised päikesevalgusele – kes tahab seda rohkem, kes vähem. Näiteks kui istutad hämarust armastava rohttaime kogemata kõige valgusküllasemasse aiaossa, siis heidab see paari nädala möödudes hinge.

Mulla koostis

Taimed võivad mulla osas väga pirtsakad olla. Seega tasuks enne taime ostmist aias olevat mulda paremini tundma õppida. Tee selgeks, kas sinu aias olev pinnas on pigem kuiv või märg ning kui happeline see on. Vali oma aeda kasvama sellised taimed, mis on kohanenud elama mullas, mis on sinu aias olevaga sarnane. 

Taimed kui investeering

Vaata oma aeda kaunistavaid taimi kui investeeringut. Vahel on kasulikum investeerida krõbedama hinnaga taimedesse, mis elavad mitu aastat. Igal aastal täiesti uute ilutaimede ostmine kulutab nii aega kui ka raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles