PILDID JA VIDEO ⟩ Kasuta võimalust! Elva jõe ürgorus müüakse kõrtsi

Kodu.postimees.ee
Copy
Vapramäe kõrts.
Vapramäe kõrts. Foto: KV.EE

Maalilise Elva jõe ürgoru nõlval on müüa 2015. aastal tegevust alustanud Vapramäe pubi ja villa. 

Viis aastat tagasi täielikult renoveeritud villa asub oru nõlva, kust avaneb lummav vaade looklevale Elva jõele. Ägeda villa esimesel korrusel asub suur kaminaga seminari- ja söögisaal, mis mahutab kuni 50 inimest. Lisaks asub esimesel korrusel hästivarustatud köök, rõdu ja terrass. 

Vapramäe villa.
Vapramäe villa. Foto: KV.EE

Hoone teisel korrusel asub kokku neli magamistuba koos vannitubadega. Kahel toal on isegi oma rõdu ning ühes toas asub vann. Järgmisel korrusel, mida kutsutakse 2,5 korruseks, asub üks magamistuba, mis on varustatud vannitoa ja infrapunasaunaga. Villa katusekorrusel asub puhkeruum ning avar terrass. Keldrikorruselt leiab uus kõrtsmik kaminasaali, sauna koos eesruumidaga, eraldi tualettruumi ja kaks abiruumi. 

Seminariruum.
Seminariruum. Foto: KV.EE

1980ndatel ehitatud elamu läbis viis aastat tagasi ulatusliku uuenduskuuri. Välisseinad on ehitatud kivist, vahelaed ja katus raudbetoonist ning katusekattematerjaliks on bituumen. Põrandaid katab keraamiline plaat ja naturaalne puitparkett. Siseviimistluses on kasutatud naturaalsetes toonides krohvi. Suurt rõhku on pandud naturaalsele valgusele, mida ilmestavad suured aknad ning rõdud.

Vaade Elva jõele.
Vaade Elva jõele. Foto: KV.EE

Elva jõe kaldale on ehitatud ka eraldi saunamaja, mis mahutab kuni 20 inimest. Hoones on köögiga kaminaruum, tualettruum, leili-, duši- ning riietusruum ning suur terrass.

Kinnistu säravaimaks hooneks on aga 1884. aastal ehitatud Meeri mõisa magasiait, kus tänapäeva tegutseb pesuehtne kõrts. Kõrtsi esimesel korrusel asub 106,6 ruutmeetri suurune saal koos baariletiga, köök, nõudepesuruum, abiruum, kaks eraldi tualettruumi, tuulekoda, suur terrass ja trepikoda. Teisel korrusel on kokku viis numbrituba koos vannitubadega. Ehitusaluseks pinnaks on kokku 263 ruutmeetrit.

Vapramäe villa sisevaade.
Vapramäe villa sisevaade. Foto: KV.EE

Aastaringselt tegutsev kõrts on populaarne söögi- ning majutuskoht. Kõrtsi mahub korraga kuni 50 inimest. Kõrtsihoonet ilmestavad Ivar Feldmanni sepistatud piirded ja raudahi. Lisaks asub kõrtsis veel piljardilaud, unikaalne baarilett, originaalmaalid ning suur terrass.

Kõrtsi sisevaade.
Kõrtsi sisevaade. Foto: KV.EE

Müügitehing hõlmab kahte kinnistut, mille kogupindala on 1,1 hektarit. Pea-, sauna- ja kõrtsihoonele lisaks asub kinnistul ka alpimaja, kus on kuus voodikohta. 

Vapramäe kõrts asub Tartu-Valga maantee ääres, kõigest mõned kilomeetrid Elva linna keskusest. Kõrtsi kõrval asub ka bussi- ja rongipeatus. 

Numbrituba.
Numbrituba. Foto: KV.EE

Kõrtsmikuks hakkamine ei ole aga odav lõbu. Ägeda kinnistu eest tuleb välja käia 1,1 miljonit eurot. Müügikuulutusega saab lähemalt tutvuda SIIN.

Copy
Tagasi üles