Pakendikonteinerisse sobimatuid asju viies riskitakse kuni 13 000 euro suuruse rahatrahviga

Kodu.postimees.ee
Copy
Viljandis Kevade tänaval asuv kollane pakendikonteiner.
Viljandis Kevade tänaval asuv kollane pakendikonteiner. Foto: Peeter Kümmel/Sakala/Scanpix

​Inimesi, kes pakendikonteineritesse või nende juurde sobimatuid asju viivad, võidakse trahvida kuni 800 euroga, ettevõtetele võidakse määrata kuni 13 000 eurone rahatrahv.

Pärnu linnas on sadakond Tootjavastutusorganisatsiooni, Eesti Taaskasutusorganisatsiooni ja Eesti Pakendiringluse pakendikonteinerit, mis on varustatud ettevõtja kontaktandmete ja pakendiliigiga, mida sinna tohib panna. Linnavalitsuse keskkonna ja heakorra peaspetsialisti Marve Virunurme hinnangul moodustavad pakendid konteinerite sisust ligi 40 protsenti, ülejäänud on olmejäätmed – lehtklaas, WC potid, kraanikausid, madratsid jpm, mis tuleks panna kodusesse prügikasti või viia jäätmejaama või -punkti.

Inimene, kes otsustab raha kokku hoida ja oma jäätmed avalikesse pakendikonteineritesse või nende kõrvale viia, riskib kuni 800 eurose rahatrahviga. «Nägin, kuidas Raeküla pakendikonteinerite juurde vana komposter viidi. Kirjutasin auto numbri üles ja algatasime väärteomenetluse. Sellise asja viimine Paikre sorteerimisjaama oleks maksnud mõne euro,» rääkis Virunurm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles