GALERII ⟩ Juminda poolsaare rahvas tähistas suure peoga kogukonna raske tööga valminud Leesi poe avamist

Kodu.postimees.ee
Copy

Eile tähistasid Juminda poolsaare elanikud Leesi poe renoveerimise esimese etapi lõppu kohvikutepäeva ja kontserdiga ning kauplust käis vaatamas sadu inimesi.

Pikka aega ilma kohaliku toidupoeta olnud Juminda poolsaare rahvas otsustas ohjad enda kätte haarata ja omal käel kogukonna uueks keskuseks saanud poe püsti panna. Leesi Tarwitajate Ühisuse eestvedaja Ants Viirmaa soovitab teistel kogukondadel, kes sellise projekti ette võtavad, alustada tööst kogukonnaga. 

«Projektiplaan, finantsid ja ehitustöö – see on teie seinad, sarikad ja katus. Kogukond on vundament. Tagantjärgi võiks nalja visata, et mis ühtse kogukonnaga viga sellist projekti ette võtta? Aga enne poe taastamist olime me hajali elavad inimesed Juminda poolsaarel, kes teineteist möödaminnes viisakalt tervitasid ja vahel kogemata vestlema sattusid. Kogukonna ühendas töö kauplusega. Mullu sügisel startides sai asi alguse sellest, et ma rääkisin ühe naabriga ja siis teisega. Sõna levis. Selgus, et ideel oli kandepinda. Nii moodustus tuumikgrupp. Sellest soovitan alustada ja kui ilusti küsida – olen valmis ka nõu pakkuma,» ütles ta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles