AITA AIDATA! ⟩ Raskustesse sattunud Valga suurpere võib kodust ilma jääda

Copy
Kümnelapselise pere kodu.
Kümnelapselise pere kodu. Foto: KV.EE

Valga äärelinnas elavad Aadu ja Pille vajavad hädasti heade kaasmaalaste abi, et perekond uue kooliaasta eel lageda taeva alla ei jääks.

Valgamaal elav pere leidis end paar nädalat tagasi täbarast olukorrast, kui selgus, et kohtutäitur oli nende selja taga kodu sundmüüki pannud. Suureliikmeline pere, kes oli eelnevalt maja võlgade katteks müüki pannud, võib oksjoni õnnestumise korral ise ühegi sendita jääda. 

Pere sattus raskesse olukorda peale elukoha vahetamist. «Kõik sai alguse peale uude kohta kolimist. Olin kolm kuud töötu enne kui Valga Maximasse tööle sain. Selleks ajaks oli asi juba kohtutäituri käes. Kui eelmine aasta insuldi sain, siis ei olnud enam võimalik ka Maximas töötada ja jäin uuesti töötuks. Seni kuni tööl olin, sai kohtutäitur iga kuu 150 eurot, peale töötuks jäämist aga 50. Kohtutäitur ei olnud minuga isegi nõus maksegraafikut tegema. Kui koroonapiirangud lõppesid helistas mulle kohtutäituri sekretär ja ütles, et maja läheb müüki. Olen kõike proovinud ja lahendust otsinud aga ei ole kuskilt abi saanud,» räägib Pille.

Elu hammasrataste vahele jäänud pereema Pille sõnul pole ka kohalik omavalitsus nende elu-olu vastu suurt huvi tundnud, mistõttu pöördutaksegi viimase õlekõrrena lahkete Eesti inimeste poole.

Valga sotsiaaltöö teenistuse juhataja Jüri Kõre ütles Kodustiilile antud intervjuus, et kohalik omavalitsus on probleemist teadlik, ent kuna see jõudis nendeni viimasel minutil, pole neil ressursse, et pere kodu päästa. Kui peaks rakenduma kõige mustem stsenaarium, leiab kohalik omavalitsus perele ajutise peavarju. Pikaajaline lahendus leitakse koostöös perega.

Kõnealune oksjon algab 2. septembri keskpäeval ja kestab 9. septembri keskpäevani. 

Pere ootab annetusi arvelduskontole EE131010010337739011 (peretütar Eleri Margus).

Copy
Tagasi üles