Plaan Kadriorus puumaja asemele uusarendus rajada pahandab kohalikke

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kadriorus aadressil Köleri tänav 15 asub praegu vana puumaja, kuid plaani järgi peaks sinna kerkima uusarendus, mille lahendus pole kohalikule seltsingule meeltmööda. Arendaja aga paanikat ei mõista ja kinnitab, et praegu plaanitud maja ei pruugi sinna isegi kerkida, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Kadrioru seltsi liige Sven-Olav Paavel ütles ERRile, et enamik Köleri tänava maju on välja ehitatud 1930. aastatel ning asuvad reas nagu nukumajad. Maja number 15 ehitati Paavli sõnul aga varem ja asub seetõttu teistest majadest veidi tagapool.

«2018. aastal alustati detailplaneeringuga, tehti eskiis, põhijoonis ja seletuskiri. Nende järgi on uus maja moodne variant nendest eestiaegsetest majadest. Nüüd arendaja taotles suvel detailplaneeringu pikendamist ja on koostanud uue eskiisi ja uue seletuskirja,» ütles Paavel, ja lisas, et uue plaani järgi oleks maja teistsugune ja kõvasti modernsem.

Paavel lisas, et uus elamu oleks ka teiste majadega samal ehitusjoonel ehk muudaks kõvasti tänavapilti.

«Kui ma vaatan peale, siis mulle tundub see maja ebasobiv, aga küsimus pole selles, kas uusarendus meeldib või mitte, sest niikuinii neid ju ehitatakse. Aga linn on esitanud detailplaneeringule rida nõudeid ja selle uue eskiisi puhul ilmselgelt minnakse printsiipidega vastuollu,» sõnas Paavel.

Ta selgitas, et uue eskiisi järgi võetaks maha krundil olevad puud ja ka osaliselt puid Köleri tänava kastanialleest, kuid viimane linna kodulehel olevatest avalikest dokumentidest ei selgu. Samas ei ole ka uue eskiisi pilte linna lehel üleval, sõnas Paavel, sest arendaja on neid vaid piirinaabritele tutvustanud ning riputanud need üles ka oma kodulehele.

Loe rohkem ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles