Küta nutikalt, säästa raha!

Copy
Foto: Kliimaseade OÜ

Oma kodule säästlikku küttelahendust otsivad inimesed ei kaalu enam, kas soojuspump või mõni muu lahendus, sest viimaste aastate kogemused on näidanud, et soojuspumbad töötavad kõikjal Põhjamaades äärmiselt efektiivselt, säästes nii energiat kui ka raha. Pigem huvitab inimest nüüd, millise pumba peaks ta valima lähtudes oma maja või korteri konfiguratsioonist.

Kui maja juures on piisavalt maad maasoojuspumba kollektori torustiku paigaldamiseks, siis tuleks kaaluda nutika inverterkompressoriga maasoojuspumba paigaldamist, mis võib vähendada küttekulusid kuni 80%. Kui aga vaba maapinda napib, siis pakuvad korralikku kokkuhoidu õhk-vesi-soojuspumbad, mis ammutavad soojust välisõhust ning suunavad selle vesiküttesüsteemi (radiaator- või põrandaküte).

Foto: Kliimaseade OÜ

Näiteks on uue põlvkonna õhk-vesi-soojuspumpade loomisel suurt edu saavutanud Jaapani päritolu Mitsubishi Electric, kelle Suurbritannia vabrikus toodetud Ecodan D seadmed kasutavad unikaalset Zubadan küttetehnoloogiat, mis tagab soojuspumba efektiivse töö ka pakasega –28 °C. Seejuures püsib soojuspumba küttevõimsus muutmatuna kuni temperatuurini –15 °C, mistõttu kasutab soojuspump oluliselt vähem sisendenergiat (elektrit) kui tavalised soojuspumbad. Kasutusele on võetud ka ülimalt energiatõhus ja keskkonnasõbralik külmaaine R32.

Foto: Kliimaseade OÜ

 

Ecodan D seeria tootevalikus on erineva suuruse ja võimsusega mooduleid, sh ülimalt kompaktseid süsteemilahendusi, mis võimaldavad seadmeid paigutada ka väikestesse ruumidesse. Hüdroboks-lahendus võimaldab kasutada juba olemasolevat soojaveeboilerit või valida sobiva suurusega veeboileri vastavalt sooja tarbevee vajadusele.

Foto: Kliimaseade OÜ

Mitsubishi Electric soojuspumpasid on võimalik jälgida ja juhtida interneti teel rakenduse MELCloud kaudu nutitelefoni, tahvel- või sülearvutiga. Vajadusel saab soojuspumba ühendada lisakütteseadmega, nt õli-, gaasi-, pelleti- või muu küttekatlaga.

Mitsubishi Electricul on Eestis volitatud maaletooja ja hulgimüüja Kliimaseade OÜ, kes omab laialdast edasimüüjate ja paigaldajate võrgustikku. Meie poolt volitatud edasimüüjad hindavad Teie majapidamise küttevajadust ja kalkuleerivad, kui suurt säästu võiks soojuspump Teile kütmisel anda. Valides Mitsubishi Electricu soojuspumba võite kindel olla, et olete soetanud oma kodule kvaliteetse ja vastupidava kütteseadme pikkadeks aastateks.

 

Copy
Tagasi üles