Eesti uus disainilabor avaldab austust kadunud maailmale

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
Tootekujunduskunsti viljelev disainilabor MA+KE lab.
Tootekujunduskunsti viljelev disainilabor MA+KE lab. Foto: Kevin Pineda

Põhjala tehases uksed avanud tootekujunduskunsti viljelev disainilabor MA+KE lab pühendab oma esimese kollektsiooni austusavaldusena kadunud lindudele.

Disainikoosluse MA+KE lab moodustavad Martin Tõnts, Nele Kont ja Kevin Pineda ning nende esimene kollektsioon «Exctinct» räägib liikide kadumisest. Kasutatud mustrites on ühendatud iidsed pigmendid ja geomeetria ning esimesena tutvustatakse kolme väljasurnud lindu – rändtuvi, dodot ja hiidalki.

Inspiratsiooni on kolmik leidnud mardipäevast Mehhikoni. «Muistsete maiade looming säilinud varemete ja skulptuuridena, Mehhiko värvikirev lahkunute austamiskultuur ja meie oma hingedeaeg koos mardipäevaga on meie loomingut vast kõige enam mõjutanud,» selgitas MA+Ke labi peadisainer Martin Tõnts.

Uus Eesti disainilabor.
Uus Eesti disainilabor. Foto: Kevin Pineda

Nii sündiski «Extinct», kus mustrite värvilisus on kontrastis teema süngusega, ent see on ka mälestusmärk möödunule ja üleskutse paremasse, loodust hoidvamasse tulevikku.

Kollektsiooni luues mõeldi kogu ruumikontseptsioonile ja nii on valikus erinevad, ent omavahel kokku sobivad tooted. Mängitud on viie baasvärvi – kuldse, safiiri, smaragdi, rooskvartsi ja elevandiluuga –, kus erinevaid mustreid ning värve omavahel kombineerides leiab igaüks sobiva interjöörikaunistaja.

Foto: Kevin Pineda

Valikus on tapeet, sisustuskangad ja art-prindid ning postkaardid. Kohalikku au sees hoides on vaid kangas valminud Leedus, kõikmuu on näinud ilmavalgust koostöös siinsete tegijatega.

Kollektsiooniga on võimalik tutvuda kokkuleppel MA+KE lab showroomis Põhjala tehases (Marati 5a, ruum 213).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles