STIILINÄITED ⟩ Vaata, milliseid jäätmeid reostajad avalike prügikonteinerite kõrvale jätavad

Kodu.postimees.ee
Copy

Eesti on ülejäänud Euroopast pakendite sorteerimisel oluliselt maha jäänud ning ressursse hoolikamalt kasutavaks riigiks saamiseks on vaja palju ära teha. Pakenditega tegelevad organisatsioonid püüavad teha elanikele liigiti kogumise võimalikult lihtsaks.

«Muudame sorteerimise juhiseid järjest lihtsamaks, et meie pakendikonteineritesse jõuaks kvaliteetsem materjal. Lisaks proovime leida konteinerile elanike jaoks kõige mugavama asukoha ja ka võimalikult optimaalse tühjendamisaja. Ometi peame tegelema selliste konteineritega, nagu selles galeriis näha,» sõnas Pakendiringluse tegevjuht Alder Harkmann.

Inimeste hoolimatus ja mitte süvenemine tekitab Harkmannis hämmeldust. «Kui arvata, et näiteks mööbli, pesumasina või WC-poti pakendikonteineri juurde toomine on hea lahendus nendest vabanemiseks, siis seda see ei ole. Teadmatusest või hoolimatusest tekkinud risustamise peab likvideerima keegi teine ning sellise käitumisega annavad inimesed jäätmetest vabanemise kohustuse lihtsalt edasi. Pakendikonteinerid on mõeldud pakendite kogumiseks ringlusse saatmise eesmärgil, mitte tarbetute asjade silma alt ära saamiseks,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles