E, 19.10.2020

OHHOO! ⟩ Tuleb välja, et teed ei tohigi keeva veega valmistada

Pilt on illustreeriv.

FOTO: Shutterstock

Enamik meist valmistab teed järgmiselt: võtad tassi, kallad sinna sisse keevat vett ning viskad siis teekoti vette. Kuid tegelikult on see puhta vale viis teed keeta.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Toidu- ja joogidegusteerija Martin Isarki sõnul ei tohi tee valmistamiseks keevat vett kasutada. Eksperdi sõnul maitseb selline jook nagu «kapsa keeduvesi». Isark õpetab, et tee valmistamiseks tuleb kasutada vett, mille temperatuur on ligikaudu 80 kraadi, vahendab Mirror

Ekspert seletab, et keeva vee kasutamine on vana sisseharjutatud komme, millest oleks aeg vabaneda. Nimelt jättis kunagi joogivee kvaliteet tihti soovida, seega oli mõistlik see enne tarbimist läbi keeta, et tervisele kahjulikud mikroobid hävitada.