IKEA lõpetab 2021. aastal mittelaetavate leelispatareide müügi

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
IKEA Alkaline patarei.
IKEA Alkaline patarei. Foto: Tootja foto / ikea.com

IKEA eemaldab ülemaailmsest kodusisustuse tootevalikust 2021. aasta oktoobriks kõik leelispatareid, mida ei saa laadida. 

Selle otsusega loodab IKEA innustada tarbijaid valima tavapatareide asemel laetavad patareid. Laetavate patareide regulaarne kasutamine aitab tarbijatel säästa nii raha kui ka vähendada kodus tekkivate jäätmete hulka.

Üksnes pärast kümmet IKEAs müüdava LADDA tooteseeria NiMH-patarei laadimiskorda on kasvuhoonegaaside heitkogused väiksemad kui leelispatareide kasutamisel sama energiahulga saamiseks. Kui sa laed patareisid umbes 50 korda, on laetavate NiMH-patareide üldine mõju keskkonnale võrdne või isegi väiksem kui leelispatareide kasutamise mõju.

IKEA LADDA patareid.
IKEA LADDA patareid. Foto: Tootja foto / ikea.com

«Tarbijatele, kes kasutavad tihti patareisid, on leelispatareidelt laetavatele patareidele üleminek kindlasti kasulik ning aja jooksul on võimalik märkimisväärselt kokku hoida – seda nii keskkonna kui ka rahakoti puhul. IKEA müüs eelmisel aastal üle kogu maailma umbes 300 miljonit leelispatareid, seega näeme tohutut potentsiaali inspireerida oma külastajaid muutma oma eluviisi ja kasutama laetavaid patareisid,» ütles IKEA Baltikumi kommunikatsioonijuht Renata Dante.

Muudatus jätkusuutlikkuse suunas toimub rahvusvahelisel tasandil. Praegu jäävad IKEA tootevalikusse veel liitiumioon nööppatareid PLATTBOJ, sest mõned seadmed, mida IKEA müüb, töötavad ainult nööppatareidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles