Pealinna korteri ruutmeetrihind on võtnud taas suuna üles

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Lõppenud september tegi võrreldes augustiga Tallinna korterite ostu-müügi tehingute arvus suure hüppe. Kui augustis tehti Maa-ameti esialgseil andmeil pealinna korteritega 629 tehingut, siis möödunud kuul juba 831 tehingut ehk 32 protsenti rohkem.

Pidurdamatu on ka Tallinna korterite hinnakasv. Septembris ulatus korteri ruutmeetri tehinguhind 2149 euroni, mis oli 5 protsenti kõrgem kui augustis ja suisa ligi 10 protsenti kõrgem kui mullu samal ajal.

«Korteriturg on kevadise languse järel üllatavalt hästi taastunud ja stabiilsuse saavutanud. Head statistilised näitajad ei puuduta mitte üksnes Tallinna, vaid Eestit üldiselt, kus korterite ostu-müügi tehinguid oli septembris võrreldes augustiga kokkuvõttes 3,8 protsenti rohkem,» kommenteeris kinnisvaraportaali City24.ee juhataja Karin Noppel-Kokerov.

Tema sõnul on eriti hea meel näha, et uute elamispindade rajamine pole pidurdunud ja nende pakkumine kasvab.

Käesoleval aastal valminud uute korterite ruutmeetri keskmine tehinguhind oli septembris Tallinnas 2995 eurot, mõni aasta varem valminud eluruumide keskmiseks tehinguhinnaks kujunes 2493 eurot.

«Uute korterite keskmine tehinguhind noolib pealinnas järjekindlalt 3000 euro piiri. Vaadates jätkuvat hinnakasvu, peab uue kodu ostja oma valikutes ja kalkulatsioonides järjest enam selle summaga arvestama hakkama,» ütles Noppel-Kokerov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles