E, 1.03.2021
Nike

Kui sina hoiustad õunu nii, siis teed seda ikka täiesti valesti!

Õunad.

FOTO: Shutterstock

Maailmas on üle 700 erineva õunasordi ning ka sinul on kindlasti oma lemmik nende seast välja valitud. Õunasordid võivad küll värvi ja maitseomaduste poolest üksteisest erineda, kuid õunte hoiustamisel kehtivad sordist hoolimata samad põhimõtted.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Esimene asi, millega inimesed õunte hoiustamisel pange astuvad, on see, et õunu hoiustatakse koos teiste puu- ja köögiviljadega. Kõik puu- ja köögiviljad eritavad etüleengaasi, mis kiirendab valmimisprotsessi, kirjutab Real Simple. Mõned aiasaadused eritavad seda rohkem, teised vähem. Kuigi näiteks sibulale see gaas suurt liiga ei tee, siis ei saa sama õunte kohta öelda. Õunad küpsevad selle gaasi mõjul kiiresti üle ja lähevad halvaks. Seega ei tasu mingil juhul õunu koos teiste puu- ja köögiviljadega koos hoida. 

Suurimad etüleenigaasi eritajad on sibulad, banaanid, melonid, aprikoosid, tomatid, avokaadod, virsikud, pirnid, nektariinid ja ploomid. Ole tark ja hoia need õuntest eemal!