New Yorgi Brooklyni linnaosas tagasihoidlikes tingimustes sirgunud Michael Gerard Tysonist sai 80ndatel noorim tiitliga pärjatud raskekaalu poksija, olles siis kõigest 20 aastat vana. Noormehe saavutus lennutas Tysoni karjääri stratosfääri, kuid 90ndate algusaastatel lagunes mehe karjäär tuhandeks killuks.

Poksiringis miljonite televaatajate pingsa pilgu all lausa 19 nokaudiga maha saanud Tysonil tundus olevat kõik, mida ühe noormehe hing ihaldab. Kiired autod, naiste tähelepanu, rahapatakad ja mis ehk kõige olulisem – väga, väga kallis kinnisvara. 

Tysoni kontole sissevoolavad miljonid rahastasid elustiili, millest enamus võib ainult unistada. Kuid poksikunni karjäär sai 1992. aastal esimese tugeva hoobi, millest see kunagi täiesti ei taastunud. Poksija mõisteti süüdi vägistamises ning saadeti kuueks aastaks trellide taha, millest kandis ta reaalselt ära poole. Vanglast vabanedes oli mees pöördunud islami usku, võtnud omale uue nime ning mis ehk kõige tähtsam, ta oli valmis poksiringi naasma. 

Kommentaarid
Copy