PILDID ⟩ Eesti lasteaeda jõudis maailmas ainulaadne mudilastele disainitud vannitoasisustus

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
Kollektsiooni eesmärk on julgustada lapsi iseseisvalt kätepesu ja tualeti külastamisega hakkama saama.
Kollektsiooni eesmärk on julgustada lapsi iseseisvalt kätepesu ja tualeti külastamisega hakkama saama. Foto: Villeroy & Boch Gustavsberg Eesti

Tallinna Männikäbi lasteaed sai maailmas ainulaadse spetsiaalselt haridusasutustele disainitud vannitoasisustuse. Koostöös lastega valminud disain julgustab lapsi iseseisvalt vannituba kasutama. 

Haridussektorile disainitud vannitoasisustus ühendab lõbu funktsionaalsusega. Tallinna Männikäbi lasteaia lapsed võtsid uue vannitoamööbli kohe omaks. Lasteaia õpetajate sõnul pesevad lapsed käsi nüüd iseseisvalt ilma õpetaja abita ja teevad seda meelsamini.

«Kui varem oli vaja lapsi aidata, siis nüüd saavad nad käte- ja näopesuga ise väga hästi hakkama,» rääkisid Männikäbi lasteaia õpetajad. 

Laste endi valitud erksad värvid ja uusim tehnoloogia elavdavad ruumi.
Laste endi valitud erksad värvid ja uusim tehnoloogia elavdavad ruumi. Foto: Villeroy & Boch Gustavsberg Eesti

Tegemist on esmakordselt lasteaedadele ja algkoolidele disainitud vannitoakollektsiooniga, mis valmis disainerite, pedagoogide ja laste koostöös. 

Mugavus ja mängulõbu käsikäes

Kollektsiooni pärliks on uudne kolme eri kõrgusel asuva kausiosaga valamu, mis annab lastele võimaluse ise otsustada, milline on neile sobivaim. See teeb kraanikausi kasutamise lihtsamaks ja julgustab igas eas lapsi iseseisvalt tegutsema. 

Segisti käepidemed on laste endi poolt valitud erksas punases, kollases või sinises toonis. Sama erksas toonis tõmbab tähelepanu suur punane WC-poti loputusnupp.

Värvid mängivad kollektsioonis otsustavat rolli, lihtsustades intuitiivset õppeprotsessi.
Värvid mängivad kollektsioonis otsustavat rolli, lihtsustades intuitiivset õppeprotsessi. Foto: Villeroy & Boch Gustavsberg Eesti

Laste lemmikuks on kujunenud kolme eri kõrgusel asuva kausiosaga valamu, kus saab funktsionaalsuse lõbuga ühendada. «Enamasti valivad lapsed ikka enda pikkusele sobiva valamuosa, ent neile meeldib mängida ka madalamas osas, kuhu seebivaht koguneb,» muigavad õpetajad. Kuna kausiosad on erineval kõrgusel, tekitab lastele lõbu vee voolamine kõrgemast madalamasse.

Kollektsiooni pärliks on uudne kolme eri kõrgusel asuva kausiosaga valamu, kus erineva pikkusega lapsed saavad mugavalt kõrvuti käsi pesta.
Kollektsiooni pärliks on uudne kolme eri kõrgusel asuva kausiosaga valamu, kus erineva pikkusega lapsed saavad mugavalt kõrvuti käsi pesta. Foto: Villeroy & Boch Gustavsberg Eesti

«Mulle meeldib, kuidas vesi voolab nagu liumäest alla, tahaks seal kaua mängida,» ütlesid 4-aastane Teele ja 5-aastane Keit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles