Uurimistööst selgus, et enamik eestlasi peab end väga keskkonnateadlikuks

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

​Eesti elanike keskkonnateadlikkuse värske uuring näitas, et keskkonnaprobleemid lähevad Eesti inimestele väga korda. Keskkonnateadlikuks peab end lausa 80 protsenti inimestest.

Inimeste hinnang oma keskkonnateadlikkusele on kahe aasta taguse uuringuga veidi väiksem – 2018. aastal pidas end keskkonnateadlikuks 83 protsenti vastanuist, selgub keskkonnaministeeriumi uuringust. Uuringu läbiviijate hinnangul ei pruugi see siiski tähendada, et inimeste teadlikkus on ka tegelikult kahanenud. Pigem teadvustatakse keskkonnavaldkonda üha rohkem ning seepärast hinnatakse ka oma teadmisi varasemast kriitilisemalt.

«Elanike keskkonnateadlikkuse uuringu tulemused on keskkonnaministeeriumile ja kogu valdkonnale kui peeglisse vaatamine,» sõnas keskkonnaminister Rene Kokk. «Hea meel on tõdeda, et keskkonna teemad on muutunud inimeste jaoks varasemast tähtsamaks ja oma eluviisi keskkonnahoidlikkuse üle mõeldakse üha enam. Samas avaldub inimeste keskkonnasäästlik käitumine pigem tagajärgedega tegelemises – nii kirjeldatakse prügi sorteerimist tunduvalt enam kui tegevusi, mis võimaldaksid keskkonnakahju üldse ära jätta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles