Maaomanik nõuab varem tasuta kõigi kasutuses olnud silla ületamise eest hiigelsummasid

Kodu.postimees.ee
Copy
Vaidlusalune sild.
Vaidlusalune sild. Foto: Google Maps / Ekraanitõmmis

Lääne-Inglismaa külaelanikud on pea 70 aastat saanud rahus jõge ületavat silda kasutada, kuid nüüd nõuab silla omanik kõigilt silda ületavatelt inimestelt iga-aastast tasu, mis küündib 780 naelani (864 eurot).

Norfolki ja Cambridgeshire'i maakonna vahel asuv sild on jõe vastaskallastel asuvate külade elanikke ühendanud aastakümneid. Jõe ühel kaldal asuvas Brandon Banki külas on kokku 13 majapidamist ning teisel kaldal asuvas Little Ouse'i külas 35 majapidamist. Mõlema küla rahvas kasutab silda tööle ja kooli minekuks iga päev. Teine lähim sild jääb mõlemast külast kilomeetrite kaugusele, kirjutab Daily Mail

Maa ning sellel asuva silla omanik on South Yorkshire'i pensionifond, mis nõuab nüüd igalt silla kasutajalt iga-aastast maksu. Silla ületamise eest tuleb igal elanikul välja käia 650–780 naela (720–864 eurot). Kasutusloa eest maksnud inimestele väljastatakse võti, mis hakkab avama silla ühte otsa ehitatavat väravat ning selle eest tuleb igal loasaajal veel 90 naela (100 eurot) välja käia. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles