Tartus algab reedel ehitus- ja sisustusmess, kust leiab palju häid ideid kodu kaunistamiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Tartu ehitus- ja sisustusmess 2017. aastal.
Tartu ehitus- ja sisustusmess 2017. aastal. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eeloleval nädalavahetusel toimub Tartu Näituste messikeskuses mess «Ehitus ja Sisustus», kus pannakse varasemast suuremat rõhku mugava kodukeskkonna loomisele.

Messi projektijuhi Anders Urbeli sõnul võtab messist osa 80 ettevõtet ning esindatud on kõik traditsioonilised teemad nagu hoonete üldehitus, viimistlemine, kütmine, ventilatsioon, valgustamine ja sisustamine.

Kevadel sundis koroonapandeemia tööinimesed ja õpilased kodukontoritesse, mis avaldub ka messi väljapanekutes. «Varasemast enam on messil esindatud mööblit, sisustuselemente, elektroonikaseadmeid ja muud mugava ning ilusa kodu sisustamiseks. Kodukontor on saanud paljude jaoks uueks normaalsuseks, sestap pööratakse kindlasti varasemast rohkem tähelepanu heade tingimuste loomisele,» märkis Urbel. 

Messil esitletakse ka laia valikut väikeehitisi nagu saunad, suvilad ja maakeldrid. Lisaks näidatakse basseine, purskkaeve ja õuekiikusid. «Esimest korda on esindatud avaliku ruumi mööbel, mis võiks eeskätt huvi pakkuda kohalikele omavalitsustele, korteriühistutele, elamukvartalite arendajatele ning kaubanduspindade rentijatele,» lisas Urbel.

Aastatega on messi oluliseks osaks kujunenud seminariprogramm. Tänavu on kõige mahukam koolitus suunatud ehitusvaldkonnas töötavatele inimestele ning kätkeb temaatiliselt fassaadide ja katuste ehitust.

Seminari korraldab ET Infokeskuse AS koostöös Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liiduga, kelle eestvedamisel toimub messi raames ka konkursi «Aasta katus» tulemuste pidulik väljakuulutamine. «Erialainimestele suunatud seminaridest osavõtjad saavad tunnistused Eesti Ehitusinseneride Liidu täiendõppe arvestuspunktidega, aga programmist leiab hulgaliselt ka koduomanikele suunatud seminare, kuhu võib registreeruda ka kohapeal,» täpsustas korraldaja.

Koolituste ajakavad on nähtavad messi veebilehel www.ehitusmessid.ee.

Mess «Ehitus ja Sisustus» on külastajatele avatud 30. oktoobrist 1. novembrini. Esmakordselt saab näitust külastada reedest pühapäevani, mitte neljapäevast laupäevani, nagu varasematel aastatel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles