Fahle Park rajab liiklusele uued otseteed

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
Fahle Pargis on meisterlikult kombineeritud miljööväärtuslikke paekivi fassaade ja tänapäevaseid klaasist pindu.
Fahle Pargis on meisterlikult kombineeritud miljööväärtuslikke paekivi fassaade ja tänapäevaseid klaasist pindu. Foto: Fausto Capital

Endise tselluloosivariku kvartalisse kerkiv ainulaadne elu- ja ärikvartal Fahle Park rajab nii Tartu maantee, Järvevana tee kui ka kesklinna suunal uued otseteed, mis muudavad piirkonnas liiklemise senisest palju kiiremaks ja sujuvamaks.

«Valmis on Fahle Pargi kesklinnapoolne tänavaots, mida tuntakse Lastekodu tänava pikenduse või tõusuna. Järgmisena ehitame välja sissesõidutee Fahle Parki Tartu maantee mõlemast sõidusuunast koos põhjaliku Circle-K tanklaesise uuendusega. Nimetatud töödega on plaanis lõpule jõuda tuleva aasta juuliks. Ehitustegevuse järgmises etapis loome otsetee ka Järvevana teele koos peale- ja mahasõiduga,» selgitas Fausto Capitali müügidirektor Einar Niin.

Kokku rajatakse Fahle Pargi taristuehituse käigus 600 meetrit linnatänavaid ning 12 000 ruutmeetrit parkimisplatse. Uue tee alla paigaldatakse 11 000 meetrit torustikke ja kommunikatsioone. Hoonete vahelise sillutise loomiseks on tarnitud sadu tonne graniiti.

Uued sõiduteed hakkavad kulgema mööda Fahle Pargi äärealasid, Fahle Pargi südamesse jääb aga jalakäijatele ja kergliikuritele loodud keskkond. 

Fahle Pargi skeem.
Fahle Pargi skeem. Foto: Fausto Capital

Fahle Pargi hooned ja parklad hakkavad olema autodega külalistele kergesti ligipääsetavad tänu mitmele sissesõidule, mis asuvad kvartali servades. Fahle Parki pääseb hõlpsasti ka linnatranspordiga. Bussijaama, lennujaama ja suurte magistraalide lähedus muudab Fahle pargi üheks kõige paremini transpordiga ühendatud piirkonnaks Tallinnas.

Parkimine on Fahle Pargis lahendatud kahe parkimismajaga, kus on eraldi parkla ka jalgratastele ja mootorratastele ning elektriautode laadimispunktid. Lisaks on ettenähtud 2-tunnine tasuta parkimise võimalus kõikidele Fahle Pargi külastajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles