Tallinna ja Harjumaa järelturu korterite pakkumishindades ei ole enam nii palju õhku sees

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Alates maikuust on Harjumaa korterite tehingute arv tõusuteel – septembris tehti 90,3 protsenti enam tehinguid kui märtsis.

Oktoobrikuu alguseks oli võrreldes märtsikuuga nii korterite pakkumiste kui ka tehingute arv ja keskmine ruutmeetri hind Tallinnas ning Harjumaal kasvanud. Lahe Kinnisvara maakleri Sirli Nurme sõnul, aga ei ole enam pakkumiste ja tehingute hinnakäärid nii suured nagu enne koroonakevadet.

«Inimeste ebareaalsete ootuste taandumise põhjused peituvad koroonast tingitud määramatuses ja majanduslanguses. Kui inimene ikka soovib oma korteri müüa, siis ta hinnastab oma korteri turuväärtuse mitte soovunelmate järgi,» lisab Nurm.

Käesoleva aasta septembris tehti Harjumaa korteritega 4,1 protsenti rohkem tehinguid kui aasta varem septembris.

Harjumaal teostati 2019 septembrikuus 1093 korteriomandi ostu-müügitehingut ning käesoleva aasta septembrikuus 1138 tehingut, mis on võrreldes eelmise aasta septembriga 4,1 protsenti rohkem ja võrreldes käesoleva aasta augustikuuga 31,4 protsenti rohkem.

Tehingute arv korteriomanditega on septembrikuu jooksul tõusnud võrreldes 2020. aasta augustiga sealjuures nii Tallinnas kui ka mujal Eestis, välja arvatud Võrumaal, Viljandimaal, Tartumaal, Põlvamaal, Läänemaal ja Järvamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles