EKSPERT SELGITAB ⟩ Mis avab kinnisvaraostjate rahakoti?

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Arco Vara tegevjuht Elari Tamm räägib koduostjate eelistustest ja ootustest uuele kodule.

Kinnisvara hind ja selle müümise edukus ei sõltu üksnes kinnisvara asukohast. Väide, et asukoht on kõige tähtsam, on tegelikult pooltõde. Muidugi tuleb kasuks, kui vara asub väga hea likviidsusega piirkonnas, aga asukoht on ainult üks eduka müügi komponent. Mis on veel eduka müügi tagatiseks?

  • Lisaks asukohale tuleb hinna määramisel arvesse võtta ostja tahtmisi. Mõtle, mida ostja oleks nõus sinu kinnisvara eest maksma. Arvesta sellega, et ostja ei taha üle maksta, ta tahab maksta turu keskmist hinda ja pigem vähem, kui müüja küsib.
  • Erihuvidega ostjaid on väga vähe. Erihuvidega ostja on keegi, kes ostab sellepärast, et peab või tahab. Tal ei ole muud võimalust kui ainult see üks ja ainus. Näiteks on ostja korter praegu müüdava korteri kõrval ja ta on nõus maksma turu keskmisest rohkem, et seda korterit endale saada.
  • Kinnisvara seisukord on ostja jaoks väga oluline. Kliendid on nõus maksma rohkem, kui kinnisvara näeb hea välja ja on kvaliteetne – seda igas vara hinnaklassis. Seega aitab müügiks ettevalmistus müüjatel kergema vaevaga müüa, sest ostjaid on rohkem.
  • Esimesed kaks nädalat on parim aeg, et leida oma kinnisvarale klient. Ostjaid on siis rohkem kui üks, eriti kui asukoht, hind ja seisukord on tasakaalus. On üsna levinud müüt, et esimesele ostjale ei tohiks müüa, sest pakkumine on liiga vähe turul olnud. Vastupidi, see on ainuõige, kui on tahtmist müüa ja edasi liikuda.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles