KIIRELT JA LIHTSALT 7 nippi, mis aitavad kodus suitsuhaisust lahti saada

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / CC0 Licence

Arco Vara maakler Sandra Alliksaare ühes müüdavas korteris osutus tugev suitsuhais suureks takistuseks. Siis aga leidis maakler need seitse head nippi, mis aitavad kiiresti ja efektiivselt kodu värskendada.

1. Kodu tuulutamine ja õhutamine

Püüa aknaid tuulutuse peal hoida mitu päeva järjest. Samuti tulevad kasuks akende ees olevad ventilaatorid.

2. Korteri täielik puhastus on A&O

See tähendab seinte, akende, uste, lagede ja põrandate pesu. Ideaalis tuleks esimese asjana maha kiskuda vanad kardinad ja tapeet, sest need võtavad suitsuhaisu kõige rohkem endasse. 

3. Äädikas on suurpuhastust tehes hea abimees, aga see ei sobi kõikjale

On öeldud, et kui lisada soojale veele söögiäädikat ja sellega pindu pesta, saab suure tõenäosusega harjumatust lõhnast lahti. Küll aga ei sobi äädikas marmor-, kahhel- ja emailpindade puhastamiseks!

4. Mööblit peab põhjalikult tuulutama

Mööblist on suitsuhaisu suhteliselt keeruline välja saada. Kui on aga kindel soov mööbel alles jätta, siis peaks seda mõnda aega kodust eemal hoidma – kusagil, kus see palju värsket õhku saaks. Ideaalis paluksin ma müüjal lahtise mööbli korterist ise ära viia, et mittesuitsetav ostja sellega tegelema ei peaks, vaid saaks alustada puhtalt lehelt.

5. Pehme mööbel tasub üle käia aurupuhastiga

Puhastamise ajal pihustatakse puhastusvahendit sisaldav vesi pinnale ja imetakse koos mustusega kohe jälle välja.

6. Imeravimiks suitsuhaisu eemaldamisel on juba ammustest aegadest peetud söögisoodat

Puista mööblile/pindadele soodat ja lase sel paar päeva seista. See ei kahjusta ühtegi pinda ning sooda saab hiljem lihtsasti tolmuimejasse imeda.

7. Rõske õhuga kodus on abi niiskuseimajast

Kui kodus on lisaks rõske õhk, on suitsuhaisust keerulisem lahti saada. Siis soovitatakse panna kaussidesse puusütt või kassiliiva – need on super tulemusrikkad niiskuseimajad!

Loe rohkem Arco Vara blogist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles