ÜHE AJASTU LÕPP ⟩ IKEA pöörab 70 aasta järel uue lehekülje

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

IKEA on võtnud vastu otsuse lõpetada kataloogi väljaandmine ning keerata viimane lehekülg.

«See, et me kataloogi kaaned lõplikult sulgeme ja uue lehekülje pöörame, on tegelikult loomulik protsess, kuna meedia tarbimine ja klientide käitumine on muutunud. Selleks, et jõuaksime paljude inimesteni ja paljud inimesed jõuaksid meieni ning saaksime nende jaoks olemas olla, jätkame sisustuslahendustega inspireerimist uutel viisidel,» ütles Inter IKEA Systems BVi tegevdirektor Konrad Grüss.

Viimastel aastatel on IKEA katsetanud uusi viise, kuidas kodusisustuslahendusi inimestega jagada ja neid inspireerida. IKEA on kogunud hulgaliselt teadmisi nii klientidelt kui ka IKEA jaemüüjatelt, mis viivad uute viisideni, kuidas inimesteni jõuda ja nendega ainulaadseid koduse elu teadmisi jagada.

Foto: Ikea

«Me austame ja tähistame IKEA kataloogi imelist ajalugu. Austusavaldusena anname 2021. aasta sügisel välja raamatu, milles on hulgaliselt inspiratsiooni ja teadmisi, et oma kodu kõige paremal moel sisustada. Niisiis IKEA kataloog, nagu me seda praegu teame, jääb minevikku,» lisas Grüss.

5 fakti IKEA kataloogi kohta:

• 1951. aastal koostas IKEA asutaja Ingvar Kamprad isiklikult esimese IKEA kataloogi, mille kaanel oli pruuni polstriga MK tiibtugitool. 68-leheküljelist kataloogi trükiti 285 000 eksemplari ja seda jagati Lõuna-Rootsis. Kataloog oli rootsikeelne.

• 1998. aastal andis IKEA välja oma esimese veebikataloogi «IKEA kontoris». See oli eriväljaanne, milles esitleti ainult ettevõtetele ja kontoritesse mõeldud mööblit. Tegelikult sooviti sel aastal näidata kogu kataloogi veebis, kuid IT-süsteemide keerukuse tõttu lükati täismahus kataloogi väljaandmine edasi.

• 2000. aastal anti välja nii digitaalne kui paberil IKEA kataloog.

• 2001. aastal sündis IKEA e-kaubandus. Esimest korda ajaloos hakkas IKEA pakkuma kaupu elektroonilises keskkonnas nii Rootsis kui Taanis.

• 2016. aasta oli IKEA kataloogi parim aasta. Sellel aastal jagati IKEA kataloogi 200 miljonit eksemplari, sellel oli 69 erinevat versiooni ja see oli saadaval enam kui 50 turul 32 keeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles