GALERII ⟩ Vaata, milliseks kujundasid Eesti valgusdisainerid Londoni, Vilniuse ja teiste linnade keskused

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee vanemtoimetaja
Copy

Eestlaste disainitud talvevalgused kaunistavad nii Londonit, Tokyot kui ka naaberlinnu Vilniust, Stockholmi, Helsingit ja teisi pealinnu. 

AdamLights juhi Ivari Roosilehe sõnul väärivad erilist esiletõstmist eestlaste loodud Londoni kesklinna installatsioonid ja Vilniuse kesklinn, mis särab täies hiilguses Märjamaa tehases toodetud talvevalguses. Selle aasta pühade kaunistuse kõige erilisem koht asub Roosilehe sõnul siiski meie oma kodumaal Vabaduse Väljakul. Muinasjutuliseks lossipargiks muudetud valguspark jääb linnarahvale täies hiilguses avatuks kuni 10. jaanuarini. 

Londoni linnapildis torkavad silma eestlaste disainitud valguspuud, mis asuvad mitme olulise keskuse juures. Näiteks särab eestlaste disainitud kümnest puust moodustunud lummav talvemets kuulsa Amazon peahoone ees Citypoint ärikvartalis. 

Eestlaste talvevalguse ideed on suurepäraselt eksponeeritud ka Vilniuses, kus  AdamLights sai võimaluse kogu kesklinna terviklikult kaunistada.

«Vilniuses saadavad inimesi kõikjal soovid, mis on kuues keeles justkui taevasse kirjutatud. Nii tervitab Leedu talvevalgusega kõiki suuremaid rahvusi, kes Vilniuses elavad. Tekstipilv «Armas Vilnius» valgustab tänavaid leedu, vene, poola, valgevene, heebrea ja inglise keeles. Pühalikku soojust loovad roheliste kuusevanikutega põimitud rikkalikud kuldsed kuulid ja ornamendid, mis moodustavad soovipilvedega kauneid tervikuid,» kirjeldas Vilniuse linna Roosileht. Sel aastal võib eestlaste disainitud pühadekaunistusi näha 30 riigis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles