STIILIPUNKTID ⟩ Ühtegi loodis pinda siit otsida ei tasu: lõbus kinnisvarakuulutus ütleb nii nagu asi on

Kodu.postimees.ee
Copy
Kasepere talu.
Kasepere talu. Foto: KV.EE

Harjumaal on müüa pika ajalooga Kasepere talu. 

1895. aastal valminud maja, üldpinnaga 64,9-ruutmeetrit, vajab hakkajat uut omanikku, kes sellele elu taas sisse puhuks. Miljööväärtuslikus asukohas asuv maja vahetab omanikku 35 000 euroga.

Kinnistu õuelt leiab 100-aastase õunapuu võrasse peituva kaevu, kanalisatsioon paraku puudub. «See-eest on peldik, mis kevadeti muutub ka puutevabaks vesiklosetiks. Peldik toetub igivanale kuurile, mis pole veel otsustanud, millisesse suunda pikali visata. Hetkel tundub, et selili,» seisab kuulutuses.

Kasepere talu.
Kasepere talu. Foto: KV.EE

Kuulutuse kirjutaja jätkab kurgede dünastia teemal: «Kuuri ees on rohtu mattunud valuvundament, mis kuulus kasvuhoonele. Sellestsinatsest vundamendist paremal, otse krundi piirinurgas on kurepesa spetsiaalse kureposti otsas. Juba umbes 40 aastat. Kas on väga vanad kured või siis dünastia.»

Kuulutuse järgi on krunt ligi 10 aastat kasutuseta seisnud, kuna omanik on eakas ja pärija laisk. Elumaja päikesepoolsemas toas on korralike mõõtmetega glasuurimata savipottidest ahi, kuhu peaks korraga sisse mahtuma nii Hans kui Grete.

Kasepere talu.
Kasepere talu. Foto: KV.EE

Veel on majas 80ndatel «leiutatud» kamin, mille põhimõttest on kole raske aru saada. «Kole, see-eest sooja ei anna ja õnneks rikkus ka ahju tõmbe ära. Võimaldab uuele omanikule oma frustratsiooni välja elada, kuna koos kinnisvaradiiliga toon notarisse kaasa ka kuvalda ja neli tellist üleliigse lõõriava sulgemiseks,» lubatakse kuulutuses.

Uuri põneva pakkumise kohta kinnisvaraportaalist KV.EE veidi lisaks. 

Copy
Tagasi üles