STATISTIKA ⟩ Keerulised ajad on meelitanud kinnisvaraturule uued tegijad

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee vanemtoimetaja
Copy
Vanavanemad tunnevad kinnisvaraturu vastu elavat huvi.
Vanavanemad tunnevad kinnisvaraturu vastu elavat huvi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Üürikorterite arendaja Scandium Kinnisvara müügistatistika näitab, et kinnisvaraturul on üha aktiivsemad kinnisvarainvestorid vanavanemad.  Lapselapsele ostetakse ülikooli ajaks väikekorter, mis hiljem vabal turul välja üürida plaanitakse.

Kliendid on reeglina investorid, kes alustavad portfelli üles ehitamisega või on juba valdkonnas kogenud tegijad ja soetavad kortereid suuremas mahus. Peamiselt on tegemist keskeas inimestega, kellel on vaba kodulaenuvõimekus või kellel on kapitali, mida investeerida. Aina enam räägivad kinnisvaraturul kaasa ka noored investorid, kelle investeerimisportfellides on kinnisvaral oluline roll.

Viimaste kvartalite jooksul on ostutehingutes märgata uut sihtrühma. Eriti Tartu turul tunnevad keskmisest väiksemate korterite vastu huvi vanavanemad, kes soetavad kinnisvara kahe eesmärgiga. Esiteks soovitakse kindlustada lapselapsele ülikooli lähedal kindel ja turvaline elukoht. Teiseks plaanitakse korter hiljem välja üürida, tagades pensionipõlveks suurem sissetulek.

«Korteri tüübilt eelistatakse pigem väiksemat korterit, mille ostuhind jääb 100 000 piiresse. Tegemist võib olla ühe- kuni kahetoalise korteriga ülikooli suhtes heas asukohas,» rääkis Scandium Kinnisvara müügijuht Maia Lõško.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles