LUMMAVAD PILDID ⟩ Selline näeb välja Eesti esimene apelsinipuudega galeriitänav

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee vanemtoimetaja
Copy
Fahle pargi galeriitänav.
Fahle pargi galeriitänav. Foto: Fausto Capital

Endisesse tselluloosivabriku kvartalisse rajatud elu- ja ärikvartalis Fahle Pargis avati Eesti esimene klaaskatusega galeriitänav, kus saab jalutada apelsini-, sidruni-, viigimarja- ja granaatõunapuude ning magnooliate all ja kogeda suvetunnet igal aastaajal.

Vaatamata koroonaga seotud keerulisele majanduslikule olukorrale on suurem osa galeriitänava äärseid pindasid juba välja renditud. Avamist ootavad Tallinna tuntud liharestoran ja kohvipood Caffeine ning tänavale avanevad Töötukassa Karjäärikeskuse, StoraEnso, Miele ja paljude teiste ettevõtete peauksed. Fahle Pargi müügidirektori Einar Niine sõnul on ruumi pakkuda veel ühele spordiklubile ja toitlustajale.

Tänav on nüüdsest väiksemate sündmuste korraldamiseks valmis.
Tänav on nüüdsest väiksemate sündmuste korraldamiseks valmis. Foto: Fausto Capital

Tänava temperatuur on talvekuudel 16-20 kraadi, mis sobib hästi nii külastajatele kui ka taimedele. Eksootilise haljastuse ja terrasside vahel voolavad ojad, kuhu peagi tuuakse ka väikesed kalad. Mööda galeriitänava ajaloolisi paeseinu ronivad taimed, millele tänava klaaskatus tagab piisava valguse ja soojuse.

Tänav pakub aastaringset rohelust ja soojust.
Tänav pakub aastaringset rohelust ja soojust. Foto: Fausto Capital

Einar Niine sõnul on arendaja eesmärk kujundada õhulisest sisetänavast uus kuum koht restoranide, erinevate sündmuste, sportimisvõimaluste ning kontorite jaoks. Parkimisvõimalusi saab pakkuda ligi 1000 autole ja hea ühistranspordi ühendus ning bussi- ning lennujaama lähedus muudab Fahle Pargi kergesti ligipääsetavaks igast suunast tulijale. Galeriitänava autorid on KAOS Arhitektid ja KINO Maastikuarhitektid.

Galeriitänava erinevaid ruumilahendusi kombineerides saab luua avaramaid ja privaatsemaid alasid konverentside, õhtusöökide, bankettide ja vastuvõttude korraldamiseks.
Galeriitänava erinevaid ruumilahendusi kombineerides saab luua avaramaid ja privaatsemaid alasid konverentside, õhtusöökide, bankettide ja vastuvõttude korraldamiseks. Foto: Fausto Capital
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles