Raplasse kerkib üle aastakümnete esimene uus kortermaja

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee vanemtoimetaja
Copy
Rapla linn.
Rapla linn. Foto: Shutterstock

Tallinnaga üha tihedamalt seotud Raplasse kerkib üle aastakümnete esimene uus kortermaja, kuhu saavad ülisäästliku kodu 30 perekonda.

Rapla kesklinnas Mahlamäe tänaval algas neljakorruselise liginullenergia-hoone ehitus.

«Rapla nihkub Tallinnale järjest lähemale, paljud käivad pealinnas tööl, hulk peresid on ka Tallinnast Raplasse kolinud,» selgitas LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing.  Ta lisab, et elamuid pole seni ehitatud, aga vajadus nende järele kasvab iga aastaga.

Kuna Rapla korteriturg koosnes seni vaid vanadest korteritest, osutus nõudlus kvaliteetsete uute korterite järele märkimisväärseks. «Juba ehituse alguseks on enam kui pooltel korteritel ostuhuviline,» ütles LVM Kinnisvara müügijuht Henel Aava. Seda toetab üldine kindlustunde kasv, aga ka maja unikaalne asukoht ja miljöö.

A-energiaklassiga maja iseloomustavad suured üldalad ja säästlikud lahendused. Päikesepaneelid, vesipõrandaküte ja soojatagastusega ventilatsioon tagavad väga madalad kõrvalkulud. Kolmel alumisel korrusel paiknevad ühe- kuni kolmetoalised korterid, neljandal korrusel ka neljatoalised katuseterrassi ja saunaga korterid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles