UUED TUULED ⟩ Pärnu ajaloolises rannarajoonis sai nurgakivi ajaloo kalleim kortermaja

Kodu.postimees.ee
Copy
Rannapargi Villad.
Rannapargi Villad. Foto: LVM kinnisvara

Eesti tipparhitektid ja Pärnu linnajuhid asetasid eile rannarajoonis nurgakivi Pärnu ajaloo eksklusiivseimale kortermajale.

Pärnu ajaloolisse rannarajooni Mere puiesteele kerkib kaks luksuslikku, suurte korteritega villat. «Pärnus asukoht enam erilisemaks minna ei saa. Need on parima asukohaga ja ilmselt ka ajaloo kalleimad korterid Pärnus,» iseloomustas LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing valmivaid Rannapargi villasid. 

Saksingu kinnitusel seab ajalooline rannapiirkond arendusele väga suured nõudmised. «Soodsaid ja väga kvaliteetseid kodusid on Pärnusse kerkinud päris palju, aga ajaloolisse rannarajooni sobib vaid igas mõttes parim,» rõhutas ta. Rannapargi villades kasutatakse tema sõnul isegi rannarajoonis 1930ndatel kasutatud ehitusmeetodeid.

Nii valatakse betoonmajad sama tehnikaga, mida kasutati näiteks Pärnu ranna «Seene» ja rannahoone rajamisel, mis jätab välispinnale puitlaudise mustri. Ühe autori, arhitekt Paulina Pähna sõnul jäi mitmete katsetuste järel sõelale ümbritsevast keskkonnast enim lugupidav lahendus, kus uue hoone maht ja väliskuju järgivad samal kohal seisnud ajaloolist puitmaja.

Foto: LVM kinnisvara

«Oma viilkatuste ja liigendatusega sobitub ta ümbritsevasse keskkonda. Samas kõneleb hoone vormikeel selgelt uuest ajastust ning võtab viimast tänapäevastest ehitusmaterjalidest - betoonist, klaasisist ja metallist, mis on nii eksterjööris kui interjööris julgelt nähtaval,» selgitas Pähna.

Esimeses, 460 ruutmeetrises villas, saab olema kuus kolme- ja neljatoalist korterit, kõik enam kui 60-ruutmeetrised. Juba tänavu valmivate korterite hinnad algavad veerand miljonist eurost. Projekti kogumaksumus ulatub ligi 3,3 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles