NIPINURK ⟩ Väga hea põhjus, miks kevadsooja saabudes aknaraamid äädikaga üle pritsida

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Saabuv kevad äratab talveunest üles kõiksugu sitikad-satikad. Selleks, et tüütud putukad massidena su koju ei tungiks, soovitavad asjatundjad aknaraamid äädikaga üle pritsida.

Tuleb välja, et loodussõbralik äädika-veelahus aitab kemikaalideta tüütuid ämblikke peletada. Lahus tuleb aknaraamile piserdada, paha ei tee ka ukseavade üle pritsimine, vahendab söögi- ja köögiportaal The Kitchn.

Äädikalahus on nimelt piisavalt tõhus, et kaheksajalgsed elukad oma kodust kemikaale kasutamata eemal hoida. Lisaks saboteerib see sipelgate igapäevaseid käike.

Kui aga valminud lahus peaks liialt vängeks osutuma, võid ennast rahustada teadmisega, et spetsiifiline äädikalõhn kaob niipea kui pritsitud lahus kuivab.

Võimas abimees

Äädikas on muu hulgas suurepärane abimees akende pesemisel. Äädikas eemaldab hõlpsalt akendelt kuivanud mustuse ja ei jäta endast maha kuivatusjutte, kuna aurub klaasi pinnalt kiirelt ära.

Lisaks saab äädikat kasutada katlakivi eemaldamiseks. Täida veekeetja veega ja lisa sinna äädikat. Seejärel keeda vesi paar korda läbi. Selle käigus lahustub katlakivi veekeetja keeduspiraalilt ja seintelt. Peale äädikaga pesemist loputa veekeetja korralikult läbi, kuni oled äädikalõhnast lahti saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles