Fotod ⟩ Fahle Pargi suureõieline magnoolia hakkas õitsema

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee vanemtoimetaja
Copy
6,5 meetrine suureõieline magnoolia.
6,5 meetrine suureõieline magnoolia. Foto: Agenda PR

Fahle Pargi galeriitänava kõige majesteetlikum ja meeliköitvaim asukas, 6,5-meetrine suureõieline magnoolia, avas eile oma esimesed ligi 20-sentimeetrise läbimõõduga ja joovastava lõhnaga kreemikad valged õied. 

Eestis teadaolevalt ainuke suureõieline magnoolia asub kõigile külastajatele avatud Fahle Pargi klaaskatusega galeriitänaval. Sellel soojal eksootilise haljastusega tänaval saab külastada aasta ringi välikohvikuid ja restorane.

Fahle Pargi aedniku Alari Suurmetsa sõnul on magnoolia õidepuhkemine tõeline kevadekuulataja ning need õied on rõõmustav märk puu kenast kohanemisest uute oludega.

Foto: Agenda PR

«Siinsel laiuskraadil on suureõielise magnoolia õitsemine tõeline haruldus, seda eriti siseruumis. See muudab sündmuse eriti rõõmustavaks. Magnoolia paistab silma suurte, kuid üksikute (õite arv sõltub puu suurusest) õite poolest, mis püsivad vaid mõne päeva, kuid seda meeliköitvam on nende ilu ja lõhn,» kirjeldas Suurmets. 

Fahle Pargis õitsev magnoolia sort on pärit Prantsusmaalt, kus on seda kasvatatud enam kui 150 aastat. Enamasti õitseb see taim kogu suve ja kannab üksikuid suuri õisi.

Foto: Agenda PR
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles