Nädalavahetusel kiirustage nurmenukke vaatlema!

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Harilik nurmenukk (Primula veris).
Harilik nurmenukk (Primula veris). Foto: Pexels / CC0 Licence

Nurmenukkude õitsemise aeg hakkab Eestis ja mujal Euroopas läbi saama, mis tähendab, et käes on viimane aeg osaleda nurmenukkude harrastusteaduse kampaanias «Eesti otsib nurmenukke». 

Koos Eestiga otsitakse ja määratakse nurmenukkude õietüüpi sellel aastal üle terve Euroopa. Vaatlemise kõige aktiivsemad riigid on siiani olnud Ühendkuningriigid, Eesti, Läti ja Tšehhi. Vaatlusi saab saata nurmenukk.ee kodulehe kaudu.

Nurmenukkude õitsemise aeg hakkab Eestis ja mujal Euroopas läbi saama, mis tähendab, et käes on viimane aeg osaleda nurmenukkude harrastusteaduse kampaanias «Eesti otsib nurmenukke». Koos Eestiga otsitakse ja määratakse nurmenukkude õietüüpi sellel aastal üle terve Euroopa. Vaatlemise kõige aktiivsemad riigid on siiani olnud Ühendkuningriigid, Eesti, Läti ja Tšehhi. Vaatlusi saab saata nurmenukk.ee kodulehe kaudu.

Eestis ja ka mujal Euroopas lükkas hiline kevad õitsemise perioodi edasi. Paar viimast nädalat on olnud Eestis nurmenukkude lausaline õitsemine, kuid peagi see lõpeb. «Kes veel on plaaninud nurmenukkude õisi määrama minna, siis kindlasti soovitan sel nädalavahetusel võimalust kasutada, kuna kauaks seda nurmenukuilu enam ei jätku,» ütles kampaania eestvedaja maastikuökoloog Tsipe Aavik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles